Najčešća pitanja

Dosezanje ljudi koji u tom trenutku traže preko pretraživača ono što oglašavate. Na pr. ako prodajete cipele kada neko ukuca u pretraživač reč „patike“ vaš sajt će se pojaviti na vrhu pretrage za tu reč. Može se reklamirati i Facebook stranica ukoliko nemate sajt.

Vaši se oglasi prikazuju na mreži sa najvećim brojem korisnika. Idealno za predstavljanje vaše firme ili proizvoda.

Google oglasi se mogu videti na pretraživaču, drugim sajtovima, YouTube mreži i aplikacijama za mobilne uređaje, zavisno od tipa kampanje.

Facebook oglasi se prikazuju u news feedu (gde vidite postove vaših prijatelja) i u desnom stupcu.

Određujemo ključne reči za koje želimo biti u vrhu pretrage. Sami određujete koliko ćete potrošiti a plaćate samo kad neko klikne na oglas. Takozvano plaćanje po kliku.(PPC)

Oglasi mogu biti sa fotografijom i tekstom, nekoliko fotografija, ili u video formatu. Određuje se dnevna potrošnja.

Ako prodajete konkretan proizvod ili uslugu uobičajeno je koristiti standardnu AdWords mrežu za pretragu, gde se oglas prikazuje nakon kucanja ključnih reči u Google pretraživač. Ali ako su za Vaš posao bitne slike ili video, preporuka je mreža multimedijalnog oglašavanja, gde se na drugim sajtovima ili You Tube mreži prikazuju slike u vidu banera ili promo videa. Moguće je i kombinovati, tj u isto vreme prikazivati oglas na Google pretraživaču i drugim sajtovima koji imaju sličan sadržaj.